2011. június 30., csütörtök

Romhányi Tamás: Iszap - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! IszapA könyv listaára: 1980 Ft. Leírás:
2010. október 4-én 12 óra 30 perckor Ajka külterületén átszakadt a Magyar Alumínium Zrt. (MAL) tízes számú vörösiszap-tároló kazettájának északnyugati sarka, a megnyílt résen át közel egymillió köbméter vörösiszap áradt ki, majd elöntötte a Torna-patak völgyében fekvő Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely mélyebben fekvő részeit. Magyarország eddigi legnagyobb ökológia katasztrófájában tíz ember vesztette életét s számos sérült volt. A vörös folyam 1017 hektáron terült szét, elöntött 365 ingatlant, a házak többségét lakhatatlanná tette. Az iszapömlés következtében a Torna-patak és a Marcal-folyó élővilága teljesen kipusztult. A katasztrófáról készített forgatókönyvszerű kötetet a Népszabadság három újságírója: Romhányi Tamás főmunkatárs, Cseri Péter, a lap veszprémi és Boda András, a zalaegerszegi tudósítója. A könyv a katasztrófát követő hat nap történéseit meséli el, minden fejezet végén óra és perc pontossággal össze is foglalva a főbb eseményeket. Részletesen olvashatunk a katasztrófa napjáról, az iszappal folytatott küzdelemről, az emberek és az értékek mentéséről, Devecsernek a katasztrófa előtt egy nappal megválasztott, s a rendkívüli feladathoz felnőtt polgármesteréről és a további vízszennyezést megakadályozó akcióról is. Megismerhetjük a főbb döntéshozókat, azt a tizenhét éves ajkai diákújságírót (Juhász Bálint), aki helyszíni rádióműsort szervezett, a MAL-t, s természetesen a szörnyűségeket átélők emlékeit is. A térképvázlattal is ellátott kötetben a Népszabadság négy, többszörösen is díjazott fotóriportere (Kurucz Árpád, Móricz Zsigmond, Kocsis Zoltán és Brenda Tamás) által készített színes felvételek szerepelnek. ISBN: 978-963-8114-49-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 720 Ft

Az aukció vége: 2011-07-02 07:48
. Romhányi Tamás: Iszap - Jelenlegi ára: 1 720 Ft

Fontos